Jul 12, 2012

Tomato juice

Is it weird that I always drink Tomato juice when I'm on a flight?
Ceesie barely drinks tomato juice when I'm on the ground, but when I'm in the sky I just can't get enough of this weird drink.


3 comments:

Timothy (bqTim) said...

http://www.agf.nl/nieuwsbericht_detail.asp?id=76919

Tomatensap lekkerder in het vliegtuig dan op de grond

Tomatensap smaakt anders in het vliegtuig, op grote hoogte. Dat is geen fabeltje, maar wetenschappelijk bewezen door de Duitse smaakdeskundige Andrea Burdack - Freitag. Zij heeft de consumptie onderzocht voor Lufthansa om de vliegmaatschappij te helpen met de ontwikkeling van de inflight-menu's. Uit de testen van Burdack blijkt dat zout veel minder effectief is op grote hoogte, volgens haar studie tot maar 30% minder. Datzelfde geldt voor suiker, terwijl fruitige aroma's en smaken vrij stabiel blijven. Tomatensap scoort duidelijk lager bij normale druk, dan bij lage druk. "In de lucht smaakt eten en drinken net zo als wanneer we verkouden zijn. De verminderde druk in een vliegtuigcabine heeft invloed op de manier waarop smaken worden ervaren."

Van de 1.000 passagiers bleek dat 27% tomatensap dronk in het vliegtuig. Die mening wordt gestaafd door een enquĂȘte van de website lastminute.de, waarin 23% van de drinkers van tomatensap aangeeft in het vliegtuig wel tomatensap te consumeren, maar nooit op de grond. 56% van de tomatensapdrinkers doet dit wel overal, 15% weet niet waarom ze tomatensap nuttigen tijdens het vliegen, 7% koos voor tomatensap uit gezondheidsoverwegingen en 4% doet gewoon de buurman na.


+

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=RI3EV3JD

electric feel said...

it's a strange phenomenon.

Flor said...

Happy belated birthday!